top of page
  • Foto van schrijverMaureen

Even voorstellen...

Bijgewerkt op: 4 feb. 2022


Hoi, mijn naam is Maureen (26 jaar) en ik ben een (straat)kunstenares uit Nederland. Mijn grootste passies zijn schilderen, het maken van street art, koken en reizen. Op mijn 18e ben ik in aanraking gekomen met straatkunst en hierdoor heb ik inmiddels meegedaan aan verschillende festivals in binnen- en buitenland. Verder heb ik drie jaar in Edinburgh, Schotland gestudeerd, dit was de beste tijd van mijn leven. Ik heb heel veel geweldige, inspirerende mensen ontmoet tijdens het reizen en mijn studie. Dit heeft mij doen beseffen dat het mogelijk is om mijn twee grootste passies te combineren: kunst maken en reizen :)

Dit wil ik de komende jaren zoveel mogelijk gaan doen en in mijn blog neem ik je mee op deze reis.

Reis je mee?


 

Tekenen

Met tekenen is het eigenlijk allemaal begonnen. Vroeger deed ik vaak mee aan kleurwedstrijden en wou altijd winnen, hahaha :P Dit is nu niet meer zo, maar mijn passie voor tekenen is altijd gebleven. Op deze website kun je meer van mijn werk zien. Tekenen, maar eigenlijk kunst maken is voor mij als ademen, ik kan niet zonder. Als ik tekenen of creatief bezig ben vergeet ik alles om mij heen en ben helemaal in mijn eigen wereld. Dit is de mooiste ervaring die je kunt hebben, in ''the zone'' zijn. Dit zullen jullie vast wel herkennen. Bijvoorbeeld met sporten, een hobby, koken, etc. Ik ben heel benieuwd wanneer jullie dit voelen/ervaren en zou het super leuk vinden als je dit deelt onderaan de pagina.


 

Schilderen

Vroeger vond ik schilderen niet leuk. Het was vloeibaar en bij mij zat het altijd overal, behalve waar ik het wou hebben, vooral op mezelf hahaha :P Toch begon het aan het einde van de Middelbare school te kriebelen. We hadden een geweldige plek op school: ''Het Atelier'' Hier zat ik vaak tijdens tussenuren of na school. Er was niets fijners dan daar te zitten en te tekenen en te schilderen. Doordat anderen zulk gaaf werk maakten met acrylverf, besloot ik het gewoon te proberen en hoe meer ik het deed, hoe leuker het werd. Dit geldt zeker voor olieverf, voor mij voelde dat als next level. Van 2017 t/m 2019 heb ik gestudeerd aan de Edinburgh Atelier of Fine Art, een geweldige school waar ik heb leren tekenen en schilderen volgens de ''klassieke'' methode. Hier is mijn passie voor het schilderen van stillevens in olieverf ontstaan en dit is nu mijn favoriete medium by far :)


 

Straattekenen

Madonnari Festival, Grazie Italië 2019

Op mijn 18e kwam ik in aanraking met straatkunst: 3D Streetpainten. Dit had ik weleens op internet gezien, maar dat dit ooit mijn beroep zou worden had ik echt niet durven dromen! Voor een project van school bezochten een klasgenoot en ik het World Streetpainting Festival in Arnhem. De straatkunstenaars waren echt super aardig en moedigden ons aan om het zelf ook te proberen. Zo gezegd, zo gedaan. Een aantal weken later hebben wij onze eerste 3D Streetpainting met pastelkrijtjes op papier gemaakt. Waaaauuuw wat een ervaring, we zaten echt helemaal onder het krijt en de vloer ook :P, maar dit is het begin geweest van mijn passie voor het tekenen op straat. Door het straattekenen heb ik geweldige mensen ontmoet, heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt en ben ik in verschillende landen geweest om mee te doen aan festivals. Vooral de sfeer tijdens de festivals is geweldig.

Iedereen is echt super aardig, helpt elkaar, inspireert elkaar en we delen dezelfde passie: het maken van kunst op straat. 

Muurschilderen

Hier ben ik eigenlijk een beetje ingerold. Je ziet in steeds meer steden over de hele wereld muurschilderingen. En wauw, wat een kunstenaars zijn dat, zo gaaf!!!! Een aantal jaar geleden werd ik benaderd met de vraag of ik ook muurschilderingen maak. Uhm nog nooit gedaan, maar wat is het verschil dacht ik. Schilderen is schilderen, alleen dan op een muur in plaats van een doek. Het leek mij een leuke uitdaging om een kale muur om te toveren tot een kunstwerk. Nu werk ik vooral met acrylverf op muren, maar uiteindelijk wil ik ook met spuitbussen gaan werken. Het ultieme doel: Op een mega groot flatgebouw een kunstwerk maken. 

Reizen

Ik weet nog de eerste keer dat ik vloog, het was zo spannend en eng :P Dit was vanuit Nice, Frankrijk en meteen alleen. Ik ging eerder terug van vakantie, zodat ik mee kon doen aan een Streetpaintingfestival in Duitsland. Omdat ik mijn rijbewijs nog niet had was de makkelijkste en snelste manier om terug naar Nederland te vliegen. Mijn ouders en zusjes brachten me weg naar het vliegveld en hielpen me tot de douane, daarna moest ik het zelf doen. Ik heb volgens mij wel 5 keer mijn ticket gecheckt, hahaha. Dat zullen jullie vast wel herkennen. Maar dit was voor mij een belangrijke stap naar zelfstandigheid en het duwtje dat ik nodig had om vaker alleen te reizen.


Meestal reis ik alleen en ik vind het heerlijk. Iedere reis voelt als een groot avontuur. Nieuwe plekken ontdekken, geweldige mensen ontmoeten, leren over andere culturen en gewoontes. Reizen helpt mij om de wereld beter te begrijpen en wat ik vooral ontdekt heb, is dat de wereld vol zit met goede, lieve, aardige en inspirerende mensen! 

Tot slot...

Ik vind het leuk om te koken, de keuken is meestal daarna ontploft, maar ik help wel met afwassen hoor :) Het liefst probeer ik nieuwe dingen uit. Dit lukt niet altijd....zo hebben we een keer eten moeten halen, omdat ik het eten had laten mislukken, dit krijg ik nog regelmatig te horen hahaha:P


Verder houd ik van lezen, nieuwe talen leren en speel ik piano. Ook vind ik het leuk om video' s te editen voor mijn YouTube kanaal en het allerliefste ga ik tekenen of schilderen.


Familie: Ik heb vier lieve zussen, drie katten en een hond. Mijn familie heeft me altijd gesteund om te doen waar mijn hart ligt. Hier ben ik ze ontzettend dankbaar voor, want daardoor heb ik de kans gekregen om te doen wat me blij maakt: reizen en kunst maken :)
 

9 weergaven0 opmerkingen
bottom of page